Blog

HomeBiodinàmicaPla del Bosc: Recuperant l’origen i la tradició del Xarel·lo Vermell a Vins El Cep.
Pla del Bosc: Recuperant l’origen i la tradició del Xarel·lo Vermell a Vins El Cep.

Pla del Bosc: Recuperant l’origen i la tradició del Xarel·lo Vermell a Vins El Cep.

Vins el Cep torna als orígens del Penedès recuperant una varietat autòctona com és el Xarel·lo Vermell. Pla del Bosc representa la identitat d’una vinya única de trenta anys que s’elabora mantenint les bases més tradicionals.

Espiells, 13 de Juny de 2022. Després d’anys fent proves per conèixer i entendre la varietat, finalment tenim aquí el nostre Xarel·lo Vermell. Aquest prové de la vinya del “Pla del Bosc”, de la nostra finca de Can Miquel de les Planes de Gelida. parcel·la que actualment té més de trenta anys i que és la fidel representació d’una varietat que sempre hem tingut al Penedès, però que ha costat molt de donar-li el protagonisme que es mereix.

Pla del Bosc: Recuperant l’origen i la tradició del Xarel·lo Vermell a Vins El Cep.

Pla del Bosc és el primer vi tranquil que elaborem utilitzant l’ou de formigó durant la part final de la fermentació i la seva posterior criança. La forma d’ou i la estructura del formigó, ens ajuda a mantenir les mares en suspensió i aconseguir un vi més expressiu, amb més personalitat i més caràcter. També elaborem una part brisada per aconseguir mes complexitat.

El resultat és un vi de mínima intervenció on aconseguim expressar la singularitat del Xarel·lo Vermell i mantenir la tipicitat de la varietat.

De color groc-ataronjat, al ser un vi no filtrat manté un punt de terbolesa.

Aromàticament intens, podem trobar records a fruita de pinyol com podria ser el préssec o l’albercoc. També l’acompanyen suaus notes a pell de taronja i fonoll.

En boca té una entrada fina i elegant però amb un final de boca directe i que creix. Intensitat alta i molta Frescor. Destaca per ser un vi molt persistent i amb un toc rústic típic d’aquesta varietat.

Per més informació sobre l’article publicat, a continuació compartim l’enllaç de la fitxa tècnica–> https://vinselcep.com/fitxes/cat/pladelbosc_2021_cat.pdf        

En cas de voler accedir a la nostra tenda per comprar-lo–> https://vinselcep.com/producte/pla-del-bosc

previousnext

No Comments

POST A COMMENT