Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi eu nulla vehicula, sagittis tortor id, fermentum nunc. Donec gravida mi a condimentum rutrum. Praesent aliquet pellentesque nisi.
Història del nostre celler de vins i caves a Espiells (El Penedès. Barcelona)

Història del nostre celler de vins i caves a Espiells (El Penedès. Barcelona)

Història

Arrels Centenàries

Can Llopart de les Alzines, una finca situada a Espiells (El Penedès. Barcelona) que data de l’any 1499 i envoltada de les vinyes d’on prové el nostre raïm, va ser el lloc escollit per construir el celler de Vins El Cep. Les famílies Carreras, Esteve, Masana i Parera, ja havíem establert vincles en el passat, més enllà del veïnatge i l’amistat. Totes comptàvem amb una experiència centenària en l’agricultura i en la tradició de fer vi a les nostres masies.

El 1980 iniciem un projecte en comú per elaborar vins i caves que representin la identitat dels nostres terrers. A dia d’avui, aquests terrers es conreen seguint els principis de l’agricultura ecològica i biodinàmica, on la terra, les plantes, els animals i l’home treballen conjuntament per tal de millorar i preservar l’equilibri natural de l’ecosistema.

Història del nostre celler de vins i caves a Espiells (El Penedès. Barcelona)

Quatre famílies de viticultors

Corren els anys 70 i en el món del vi es tanca una etapa: el procés d’elaboració es modernitza, el món del cava experimenta un gran creixement i la D.0. Penedès floreix amb força. Nous temps que volen noves pràctiques. Noves pràctiques que precisen de noves instal·lacions. Una nova filosofia. I una nova generació que ha d’afrontar aquests nous reptes.

El Gil Masana, el Josep Carreras, el Pere Parera i el Josep Esteve pertanyen a famílies amb una arreladíssima tradició agrícola. Eren veïns, eren amics i van decidir convertir-se en socis. En aquell nou escenari van unir esforços, terres i coneixements per arrencar un projecte arriscat, però il·lusionant.

Als anys 80, amb les idees clares i l’energia necessària, neix Vins El Cep. L’ ànima d’aquell projecte eren –i sempre seran– aquells quatre amics que partint de la vocació, el coneixement i l’amor per la terra van saber conduir-lo fins on és ara. Tenien el raïm i amb el pas dels anys van saber afinar tant a la vinya com al celler, per obtenir vins de gran qualitat i expressió.

La Nostra Història

Timeline de la nostra història

Inici família de viticultors

1448

Primers documents on es parla de viticultura a les nostres finques.

Història del nostre celler de vins i caves a Espiells (El Penedès. Barcelona)
Can Llopart de les Alzines

1499

Can Llopart de les Alzines, finca situada a Espiells (El Penedès. Barcelona), va ser el lloc escollit per construir el celler de Vins El Cep.

Naixement Vins el Cep

1980

L'any 1980 iniciem un projecte en comú per elaborar vins i caves que representin la identitat dels nostres terrers.

Història del nostre celler de vins i caves a Espiells (El Penedès. Barcelona)
Inici agricultura ecològica

2001

Apostem pel respecte per les persones, la terra i la vinya del nostre territori.

Inici agricultura biodinàmica

2003

La inquietud de seguir millorant a tots nivells ens fa fer una passa més enllà: aplicar l’agricultura biodinàmica.

Història del nostre celler de vins i caves a Espiells (El Penedès. Barcelona)
Claror: Primer cava biodinàmic del món

2006

El primer cava elaborat segons els principis de l’agricultura biodinàmica.

40 anys d'història

2020

L’any 2020 celebrem els nostres 40 anys d’història.

Història del nostre celler de vins i caves a Espiells (El Penedès. Barcelona)
Sostenibilitat

2020

Som un celler sostenible, responsable i eficient.

4 Famílies, 4 Heretats

CAN PRATS | FAMÍLIA CARRERAS

Can Prats està situada a Sant Llorenç d’Hortons i data del 1393, però qui dóna nom a la finca i a la masia és en Joan Prats, el 1568. Després de moltes generacions, en Josep Carreras n’és el propietari i un dels fundadors de Vins El Cep. Actualment, la seva filla Pilar és qui n’ha agafat el relleu i treballa les vinyes.

CAN SIMON | FAMÍLIA ESTEVE

Qui dóna nom a aquesta masia fundada el 1501 és Jaume Simon, el 1673. Una gran part de les vinyes de la família Esteve estan ubicades a Can Simon, situada a Sant Llorenç d’Hortons, però també a Can Farraguet i a Can Prats. Josep Esteve, també fundador de Vins El Cep, va donar continuïtat al llegat de les vinyes però també el va fer créixer.

Maite Esteve, la seva filla, és qui actualment dirigeix el celler.

Història del nostre celler de vins i caves a Espiells (El Penedès. Barcelona)

CAN CASTANY | FAMÍLIA MASANA

Situada al terme de Gelida, va ser fundada el 1448 però va ser el 1513 quan Felip Castany li dóna el nom. A dia d’avui és propietat de la família Masana i té una de les vinyes més velles del municipi. En Gil Masana, un dels fundadors de Vins el Cep va dedicar la seva vida al conreu i la cura d’aquestes terres amb passió i la saviesa que donen els anys.

Avui, la Mercè i la Montse, les seves dues filles, mantenen viu el seu llegat.

CAN MIQUEL DE LES PLANES | FAMÍLIA PARERA

La masia de Can Miquel de les Planes, situada a Gelida, va ser fundada el 1513 per Joan Miquel de les Planes. Més de vint generacions després, en Pere Parera n’és el propietari, seguint l’estela del seu avi i el seu pare. Fundador de Vins El Cep, sempre ha estat un agricultor dedicat a les seves terres i pioner en agricultura biodinàmica al Penedès.

Can Prats

Família Carreras

Can Miquel de les planes

Família Parera

Can Castany

Família Masana

Can Simon

Família Esteve