Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi eu nulla vehicula, sagittis tortor id, fermentum nunc. Donec gravida mi a condimentum rutrum. Praesent aliquet pellentesque nisi.
Pioners en viticultura ecològica i cultiu biodinàmic elaborant vins i caves catalans.

Pioners en viticultura ecològica i cultiu biodinàmic elaborant vins i caves catalans.

Viticultura

BIODINÀMICA: PIONERS I CONVENÇUTS

Al llarg de la nostra història, cada generació ha aportat el seu gra de sorra: els seus avenços, però també l’encert de saber, veure i reflexionar. L’experiència que ens aporta aquest contacte directe amb la terra ens va conduir, l’any 2000 a encaminar la nostra agricultura cap al conreu ecològic.

Poc després, amb la inquietud de seguir millorant a tots nivells, vam decidir fer una passa més enllà: aplicar l’agricultura biodinàmica. Tot i que en aquell moment era un tipus d’agricultura força desconeguda al nostre país, els resultats parlaven per si sols i vam decidir apostar-hi. I hi seguim apostant.

Vins el Cep ha nascut i ha crescut en aquest paisatge de vinyes i boscos que impregna caràcter. Estimem la terra i és per això que en tenim cura, l’escoltem i provem d’entendre-la per poder actuar, perquè sabem que tot comença aquí: al sòl, als ceps, a les plantes i els animals que conviuen en un mateix ecosistema, s’estenen i estableixen un equilibri natural.

Observació, esforç i convenciment ens han dut, de l’any 2003 a l’actualitat, a seguir treballant en aquesta direcció, lluitant per aconseguir l’equilibri perfecte entre el respecte per la natura i l’alta qualitat al celler. El nostre cava Claror, primer cava biodinàmic del món, és un exemple de la nostra tasca.

El camí del vi comença a la vinya. La personalitat, el sentiment, l’expressió dels nostres vins només té sentit si aquesta vinya és cada dia més viva.

Les vinyes són el nostre patrimoni, les arrels el nostre paisatge.

TERRERS I PARATGES

Fa milers d’anys, aquestes terres formaven part del fons marí i en fa més de 500 que ja hi havia vinya. Tenim a les mans, doncs, un llegat que ve d’antic.

Les nostres són, en gran part, vinyes velles, situades al Costers de l’Anoia i localitzades entre els termes de Sant Sadurní d’Anoia, Gelida i Sant Llorenç d’Hortons, a la província de Barcelona. Unes vinyes de caràcter marcat, com cal per obtenir els nostres vins de terrer.

Pioners en viticultura ecològica i cultiu biodinàmic elaborant vins i caves catalans.

El raïm es fa entre vessants suaument ondulades, travessades per torrents profunds i el bressola un clima típicament mediterrani: estius moderadament calorosos i secs, hiverns temperats i pluges irregulars. A les varietats autòctones, que són les que ocupen gran part de les nostres vinyes, com el macabeu, el xarel·lo, la parellada i l’ull de llebre, se n’hi sumen d’altres com el cabernet sauvignon, el chardonnay, el pinot noir, el merlot o el syrah que ens permeten trobar l’equilibri en els cupatges.

Les arrels, moderadament profundes, s’enganxen a un sòl franco-argil·lollimós, ben estructurat, porós i actiu a nivell de fauna. Gràcies a l’agricultura que s’hi aplica, ecològica o biodinàmica, formigues, cucs i tota mena d’organismes hi viuen i s’hi desenvolupen, propiciant un equilibri natural necessari.