Blog

HomeVinsMaite Esteve. Passió pels vins i caves d’alta qualitat
Maite Esteve. Passió pels vins i caves d’alta qualitat

Maite Esteve. Passió pels vins i caves d’alta qualitat

L’any 1980 les famílies del Penedès Carreras, Esteve, Masana i Parera van emprendre el camí per a elaborar vins i caves creant el celler Vins El Cep, a Sant Sadurní d’Anoia.

Elaboradores de “caldos” des de 1980, van posar en comú els seus coneixements per a elaborar i comercialitzar vins i caves de terrer.

Amb l’interès de recuperar la tradició i les tècniques d’antany, a finals de 2003, Vins el Cep va començar a aplicar les tècniques de l’agricultura biodinàmica, seleccionant les vinyes més idònies de macabeu, xarel·lo i parellada: ceps vells, terrenys calcaris i amb una situació privilegiada. En total, 5 ha de vinya situades a les propietats de Can Prats, Can Miquel de les Planes i Can Castany, a l’Alt Penedès.

La Directora General del celler, Maite Esteve, és qui lidera amb força i intuïció femenina aquesta realitat, un cas únic on 4 famílies de viticultors, que tenien vinyes des de 1448, amigues des de sempre van iniciar el projecte fa 40 anys. I és de les poques empreses del sector del cava, menys d’un 20%, que estan dirigides per dones.

Maite no té por a res, vol projectar el Penedès al món a través dels seus vins i caves.

previousnext