Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi eu nulla vehicula, sagittis tortor id, fermentum nunc. Donec gravida mi a condimentum rutrum. Praesent aliquet pellentesque nisi.
Image thumbnail

Viticultura

BIODINÀMICA: PIONERS I CONVENÇUTS

Al llarg de la nostra història, cada generació ha aportat el seu gra de sorra: els seus avenços, però també l’encert de saber, veure i reflexionar. L’experiència que ens aporta aquest contacte directe amb la terra ens va conduir, l’any 2000 a encaminar la nostra agricultura cap al conreu ecològic.

Poc després, amb la inquietud de seguir millorant a tots nivells, vam decidir fer una passa més enllà: aplicar l’agricultura biodinàmica. Tot i que en aquell moment era un tipus d’agricultura força desconeguda al nostre país, els resultats parlaven per si sols i vam decidir apostar-hi. I hi seguim apostant.

Vins el Cep ha nascut i ha crescut en aquest paisatge de vinyes i boscos que impregna caràcter. Estimem la terra i és per això que en tenim cura, l’escoltem i provem d’entendre-la per poder actuar, perquè sabem que tot comença aquí: al sòl, als ceps, a les plantes i els animals que conviuen en un mateix ecosistema, s’estenen i estableixen un equilibri natural.

Observació, esforç i convenciment ens han dut, de l’any 2003 a l’actualitat, a seguir treballant en aquesta direcció, lluitant per aconseguir l’equilibri perfecte entre el respecte per la natura i l’alta qualitat al celler. El nostre cava Claror, primer cava biodinàmic del món, és un exemple de la nostra tasca.

El camí del vi comença a la vinya. La personalitat, el sentiment, l’expressió dels nostres vins només té sentit si aquesta vinya és cada dia més viva.

Les vinyes són el nostre patrimoni, les arrels el nostre paisatge.

TERRERS I PARATGES

Fa milers d’anys, aquestes terres formaven part del fons marí i en fa més de 500 que ja hi havia vinya. Tenim a les mans, doncs, un llegat que ve d’antic.

Les nostres són, en gran part, vinyes velles, situades al Costers de l’Anoia i localitzades entre els termes de Sant Sadurní d’Anoia, Gelida i Sant Llorenç d’Hortons. Unes vinyes de caràcter marcat, com cal per obtenir els nostres vins de terrer.

Vins el Cep Paratges

El raïm es fa entre vessants suaument ondulades, travessades per torrents profunds i el bressola un clima típicament mediterrani: estius moderadament calorosos i secs, hiverns temperats i pluges irregulars. A les varietats autòctones, que són les que ocupen gran part de les nostres vinyes, com el macabeu, el xarel·lo, la parellada i l’ull de llebre, se n’hi sumen d’altres com el cabernet sauvignon, el chardonnay, el pinot noir, el merlot o el syrah que ens permeten trobar l’equilibri en els cupatges.

Les arrels, moderadament profundes, s’enganxen a un sòl franco-argil·lollimós, ben estructurat, porós i actiu a nivell de fauna. Gràcies a l’agricultura que s’hi aplica, ecològica o biodinàmica, formigues, cucs i tota mena d’organismes hi viuen i s’hi desenvolupen, propiciant un equilibri natural necessari.

×

Hola!

Fes click a la icona per obrir un xat de WhatsApp, o envia'ns un missatge a comercial@vinselcep.com

×